צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

חלה כפרית

כשראינו את המתכון של החלה הזו תיכף התחילה השבת לדגדג לנו בקצות האצבעות, והאף התמלא בניחוחות אפייה של יום שישי בבוקר

אינס שילת ינאי | תיק אוכל | פורסם 25/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 58 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(ל- 2 חלות בינוניות ו-6 לחמניות, או 2 חלות גדולות)

1 קילו קמח כפרי או לבן רגיל

3 כפות סוכר – רצוי חום

2 כפות שמרים יבשים

2.5 כוסות מים פושרים

רבע כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת

2 ביצים טרופות

1 כף שטוחה של מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

קצח או שומשום

מעט מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים.

 

2 יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן (או החמאה), הביצים הטרופות והמלח ולשים יחד לבצק גמיש (אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים).

 

3 מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית ומכסים עד להכפלת הנפח.

 

4 לשים שוב את הבצק, מחלקים אותו לשלושה חלקים וקולעים חלות (יש הרבה סרטים ביוטיוב המסבירים דרכים קלות לקליעת חלה).

 

5 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל חלה בביצה טרופה, מפזרים קצח או שומשום ומתפיחים כחצי שעה.

 

6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את החלות כחצי שעה או עד השחמה בינונית.

 

7 מיד לאחר האפייה יש לעטוף את הלחמניות במגבת נקייה להחזרת הלחות לבצק.

 

>> למתכון השלם בבלוג "תיק אוכל"

 

>> בשבוע שעבר נמסנו מבראוניז עם שברי עוגיות אוראו של "המרכיב הסודי"