צילום׃ מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

עוגיות שקדים

באחד הביקורים של מירב גביש באזור סיינה שבאיטליה, היא טעמה לראשונה את עוגיות השקדים המקומיות והרגישה שנגע בה מלאך. מצופות אבקת סוכר, רכות ואווריריות, ללא גלוטן ובאות נהדר עם כוס תה או יין. כן כן, יין

מירב גביש | גבישס, בלוג אוכל | פורסם 19/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (24 מנות):

250 גרם שקדים טחונים דק (או שקדים שלמים עם הקליפה טחונים דק במג'ימיקס)

קליפה מגוררת מלימון אחד (או תפוז)

2 חלבונים

קורט מלח

200 גרם (כוס) סוכר

חצי כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)

חצי כפית ליקר תפוזים (או תמצית שקדים)

50 גרם (רבע כוס) סוכר

לקישוט:

100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את השקדים טחונים וקליפת הלימון ומניחים בצד.

2 מקציפים בקערה נפרדת כ-2 דקות את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך.

3 מוסיפים בהדרגה לחלבונים המוקצפים את כוס הסוכר וטורפים היטב עד שהקצף הופך ליציב אך לא נוקשה (כ-4 דקות).

4 מוסיפים את תמצית הווניל וליקר התפוזים ומערבבים קלות.

5 מוסיפים את הקצפת שהתקבלה לתערובת השקדים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת סמיכה.

6 מעבירים את המסה שהתקבלה ל-3 שעות מינימום (עם עדיפות ללילה שלם) במקרר.

7 מניחים נייר אפייה על תבנית ומפזרים את רבע כוס הסוכר על התבנית.

8 מחממים תנור ל-160 מעלות.

9 מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים אותו בעדינות על הסוכר שעל נייר האפייה לגליל ארוך בעובי של כ-2 ס"מ, וחותכים את הגליל לעוגיות בגודל של כ-5 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית עם מרווחים ביניהן ומכניסים לתנור החם ל-17 דקות.

10 מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין (מומלץ לא לגעת בעוגיות - הן יהיו קצת רכות אבל אין מה לדאוג כי הן יתקשו בחוץ. המרקם יהיה קריספי מבחוץ ומעט רך בפנים, ואם תרצו ממש לייבש אותן אפשר להשאיר אותן עוד 3 דקות בתנור תחת השגחה).

11 בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים עם כוס יין או תה.

>> לעוד מתכונים בבלוג גבישס