פסטה עם ירקות אביביים
מנת פסטה עונתית טעימה ומהירה, שמנצלת את המיטב שיש לאביב להציע. כמה מהירה אתם שואלים? מספיק מהירה כדי להכין אותה על הבוקר, לארוז ולקחת לעבודה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (1 מנות):
פסטה או ספגטי - כרבע חבילה
2 גזרים (אם אתם ממש רוצים להשקיע ברושם, קחו גזר אחד צהוב ואחד כתום)
3 בייבי קישואים קטנים ומוצקים
מעט שמן זית
כמה עלי בזיליקום
בצל בינוני, פרוס דק
שן שום, פרוסה דק
2-3 פטריות, פרוסות
חופן של אפונה טרייה (או אפונה קפואה עדינה)
חופן ברוקולי, מפורק לפרחים בגודל ביס
עלעלים מגבעול אחד של תימין
מעט צ'ילי חריף, טרי או יבש
לימון גדול
אופן ההכנה:
1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ובינתיים מכינים את הירקות: חותכים את הגזר לרצועות דקות ואת הקישואים לרבעים. חולטים את הברוקולי כמה דקות במים רותחים.
2 מחממים בסיר שטוח ורחב מעט שמן זית עם כמה עלי בזיליקום. כשהשמן חם מוציאים את עלי הבזיליקום ומכניסים את כל הירקות.
3 מערבבים את הירקות עד שהם מתרככים ומקבלים מעט צריבות יפות. כשהם מוכנים סוחטים את הלימון ומערבבים היטב.
4 מתבלים את הירקות בפלפל שחור ומלח, מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.