צילום׃ אולגה טוכשר, המרכיב הסודי

בראוניז עם עוגיות אוראו

אם חשבתם שבראוניז נימוחים, פריכים מבחוץ ולחלוחיים מבפנים, הם הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם - כנראה שלא טעמתם בראוניז עם שברי עוגיות אוראו. יותר טעים מזה זה כנראה כבר בלתי אפשרי

אולגה טוכשר | המרכיב הסודי | פורסם 18/12/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 247 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 23 על 27 ס"מ:

320 גרם חמאה

400 גרם שוקולד מריר

6 ביצים

2 חלמונים

320 גרם סוכר חום, לא דביק (כוס וחצי + כף גדושה)

2 כפיות תמצית וניל

4 כפות קמח לבן

4 כפות קקאו

קמצוץ מלח

176 גרם עוגיות אוראו (קופסה)

אופן ההכנה:

1 ממיסים חמאה ושוקולד בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים בצד.

2 מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מלאה בבועות קטנטנות.

3 יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.

4 מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית. מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה.

5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בשברי אוראו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30-25 דקות, או עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא לייבש את הבראוניז - מבפנים הם אמורים להיות רטובים.

6 מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים. אם יחש שאריות, שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:

* המתכון המקורי מיועד לתבנית קטנה בגודל 20X20. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה יותר ופשוט הכפלתי את כל הכמויות. תעשו כמוני, כי לבראוניז האלה יש נטייה להיעלם מהר מדי.

* אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן.

* בעיקרון אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה הייתי משתמשת בפחות סוכר.

* אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל וניל או בשקית סוכר וניל.

* לקבלת מרקם עוד יותר שוקולדי השתמשו בקקאו משובח.

>> למתכון השלם בבלוג "המרכיב הסודי"

>> בשבוע שעבר חגגנו על הצלי של פרפראות