בראוניז עם עוגיות אוראו
אם חשבתם שבראוניז נימוחים, פריכים מבחוץ ולחלוחיים מבפנים, הם הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם - כנראה שלא טעמתם בראוניז עם שברי עוגיות אוראו. יותר טעים מזה זה כנראה כבר בלתי אפשרי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מבוסס על המתכון של לורן פסקל.
מרכיבים :
לתבנית 23 על 27 ס"מ:
320 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
2 חלמונים
320 גרם סוכר חום, לא דביק (כוס וחצי + כף גדושה)
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות קמח לבן
4 כפות קקאו
קמצוץ מלח
176 גרם עוגיות אוראו (קופסה)
אופן ההכנה:
1 ממיסים חמאה ושוקולד בסיר קטן על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקררים בצד.
2 מקציפים ביצים, חלמונים, סוכר חום (לא דביק) ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מלאה בבועות קטנטנות.
3 יוצקים את השוקולד לתוך קערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
4 מנפים לתוך הקערה קמח וקקאו, מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית. מוסיפים שברי עוגיות אוראו ומערבבים בפעם האחרונה.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקשטים את החלק העליון בשברי אוראו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30-25 דקות, או עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא לייבש את הבראוניז - מבפנים הם אמורים להיות רטובים.
6 מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים. אם יחש שאריות, שומרים במקרר בכלי אטום.
הערות:
* המתכון המקורי מיועד לתבנית קטנה בגודל 20X20. אני השתמשתי בתבנית מלבנית גדולה יותר ופשוט הכפלתי את כל הכמויות. תעשו כמוני, כי לבראוניז האלה יש נטייה להיעלם מהר מדי.
* אפשר להחליף סוכר חום בסוכר לבן.
* בעיקרון אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. במקרה כזה הייתי משתמשת בפחות סוכר.
* אפשר להחליף את תמצית הווניל במקל וניל או בשקית סוכר וניל.
* לקבלת מרקם עוד יותר שוקולדי השתמשו בקקאו משובח.