צילום׃ טל סיון-צפורין, chocolate/salt

שבלול כרשה ובצל ירוק

השבוע לכד אותנו הבלוג chocolate/salt, ובעיקר המאפה המהמם הזה: מבחוץ בצק בורקס של ארז קומרובסקי, מבפנים מילוי טעים טעים של בצלים וגבינה. מי מרים את הכפפה ומכין לנו?

טל סיון-צפורין | chocolate/salt | פורסם 21/11/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (על פי מתכון של ארז קומרובסקי):

1 ק"ג קמח לבן

3 כפות וודקה

1 כף חומץ לבן

1 ביצה

1/2 כוס שמן חמניות

2 כוסות מים

כפית וחצי מלח

למילוי:

3 כרשות גדולות, קצוצות

צרור בצל ירוק, קצוץ

מעט שמן זית לטיגון

1/4 כפית שבבי צ'ילי או שאטה גרוס

מלח

פלפל שחור

200 גרם גבינה קשה מלוחה מפוררת (אני השתמשתי בג'יבן עיראקית שניתן למצוא בשווקים, אבל כל גבינה דומה תתאים)

לציפוי:

ביצה להברשה

גרעיני חמנייה או שומשום או מה שמרגיש לכם נכון לפיזור מעל

אופן ההכנה:

 שבלול כרישה ובצל ירוק  (צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt)
והנה הוא אפוי ומוכן|צילום: טל סיון-צפורין, chocolate/salt

1 מתחילים עם הבצק: לשים את כל החומרים יחד עד שמתקבל בצק חלק ונותנים לו לנוח שעה וחצי בצד.

2 המילוי: מחממים את השמן במחבת רחבה ומאדים את הכרשה והבצל הירוק עד שהם רכים. מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל ומניחים להצטנן מעט.

3 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומתחילים לפתוח את הבצק. את הבצק הזה פותחים על שמן: מחלקים אותו ל-3-4 חלקים שווים ומרדדים על משטח משומן למלבן ארוך ודקיק ככל יכולתכם. לא נורא אם נקרע קצת.

4 מפזרים על המלבן פס ממילוי הבצלים ומוסיפים את הגבינה המגוררת.

5 מגלגלים את המלבן לרוחבו לנחש דק וארוך, וכורכים אותו לשבלול בתוך תבנית עגולה. חוזרים על הפעולה עד שממלאים את התבנית.

6 מברישים בביצה טרופה ומפזרים גרעיני חמנייה ממעל.

7 אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה שחום וריחני.

המתכון באדיבות הבלוג chocolate/salt

כלים: סטודיו 1220 מעלות

 

>> בשבוע שעבר התחרענו פה על טירמיסו בלי ביצים