צילום׃ הילה קריב, ביסים - בלוג אוכל

עוגיות מגולגלות אליפות

אם יש בלוג שאף פעם, אבל אף פעם לא מאכזב אותנו - זה "ביסים" של הילה קריב. השבוע הוא הכניס לנו חץ ישר ללב עם עוגיות הרולדה האלה, בשני מילויים נהדרים. אנחנו רוצים כאלה, ואנחנו רוצים אותן עכשיו

הילה קריב | ביסים - בלוג אוכל | פורסם 23/01/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 84 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (מספיק ל-3 רולדות):

200 גרם חמאה רכה

250 גרם גבינה לבנה

1/2 2 כוסות קמח

קורט מלח

למריחה: ביצה טרופה מעורבבת בכפית מים, שומשום

מלית אגוזים וצימוקים שיכורים (לרולדה אחת):

2 כפות גדושות ריבה

בערך 1 כוס צימוקים, מכל סוג שהוא

1/8 כוס ברנדי

1 כוס אגוזים קצוצים גס

1 כף סוכר

1/4-1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ

מעט קינמון

מלית טחינה ותמרים (לרולדה אחת):

3 כפות טחינה גולמית

כ-10 תמרים יבשים ורכים, מגולענים וקצוצים גס

2 כפות דבש

1/2 כוס אגוזים

1/4 כוס שוקולד מריר, קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק לבצק חלק ונעים. מצפים בניילון ומניחים במקרר לכמה שעות ועד יממה. השלב הזה ייטיב עם הבצק, אבל אם אין הרבה זמן גם יהיה בסדר. אם מכינים את מלית הצימוקים - מערבבים את הצימוקים והברנדי יחד ומחממים מעט (במיקרו או בסיר קטן), כדי שהצימוקים יתרככו וישתו מהברנדי. מניחים בצד להתקרר.

2 מוציאים מעט לפני תחילת ההכנה כדי לאפשר לבצק להתרכך מעט. מחלקים לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק בתורו למלבן דקיק של בערך 25*35 ס"מ.

3 מורחים על הבצק את הריבה או הטחינה (תלוי איזו מלית בחרתם). משאירים פס ריק בעובי של כ-4 ס"מ, שיקל על הסגירה של הרולדות. מפזרים מעל באופן אחיד את שאר מרכיבי המלית.

4 מקפלים את הבצק כשלוש פעמים (לרוחב של כ-6 ס"מ) וסוגרים היטב את הקצוות. מעבירים את הרולדה לתבנית אפייה, ובעזרת שתי הידיים מותחים את הנחש בעדינות כדי להאריכו ולדקק את הבצק. מתקבל נחש של בערך 40 ס"מ. מורחים בביצה ומפזרים שומשום. חורצים בעדינות חריצים לא עמוקים לאורך הרולדה כדי לסמן חיתוך המגולגלות לאחר האפיה.

5 אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהרולדות זהובות וריחניות. נותנים להן להתקרר ופורסים לעינוגים קטנים ופריכים.

* המתכון באדיבות הבלוג ביסים.

>> בשבוע שעבר התרשמנו מפולנטת הפופקורן של עז תלם

>> זוכרים את השפית שלא הסכימה שייכנסו למסעדה שלה בכפכפים?