עוגת שוקולד קוקוס
היינו לוקחים מזלג וצוללים עכשיו אל תוך העוגה הזאת, במקור של סבתא של אפרת ליכטנשטט, שקיבלה עדכון אוהב ורלוונטי. זה המתכון הכי שווה בבלוגים השבוע
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 חלמונים
150 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר
¾ כוס נס קפה (כפית גדושה נס קפה + 3/4 כוס מים רותחים)
2 כפות ויסקי לבחירתכם
½ כפית קינמון
¼1 כוסות קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
4 כפות גדושות קקאו איכותי (לא שוקולית!), מנופות
6 חלבונים (עדיף בטמפרטורת החדר)
חצי כוס סוכר
150 גרם קוקוס טחון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ או מלבנית בגודל של 20X35 ס"מ.
2 בקערה גדולה טורפים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, הנס קפה, הוויסקי והקינמון. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקקאומערבבים עד שהתערובת אחידה.
3 בקערת מיקסר נקייה שמים את החלבונים ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב אבל לא נוקשה מדי (כשלוש דקות). מורידים מהמיקסר, מעבירים 3 כפות מהקצף לבלילת השוקולד ומערבבים.
4 מוסיפים את הקוקוס לקצף ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד לאחידות.
5 מוזגים את תערובת השוקולד לתבנית ומשאירים כשליש/רבע בקערה.
6 מורחים בעדינות את הקצף-קוקוס על השוקולד ולבסוף מוזגים את תערובת השוקולד שנשארה, ומורחים אותה על פני העוגה.
7 אופים 25-35 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
* אפשר להחליף את החמאה ב-150 מ"ל שמן חמניות או קנולה
המתכון פורסם לראשונה בבלוג אז מה את עושה כל היום