צילום׃ הילה קריב, ביסים - בלוג אוכל

עוגת שמרים שוקולד

אלוהים, כמה שהיינו רוצים לגור בתוך העוגה הזו, של הילה קריב מהבלוג "ביסים". לחוצים מההכנה? עזבו אתכם, כל המתח שקשור בסוגיית ה"יתפח לא יתפח" מתברר כמשתלם עם הביס הראשון

הילה קריב | ביסים - בלוג אוכל | פורסם 30/10/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הרבה מבצקי השמרים מרוויחים משהות ארוכה במקרר, אבל אני חסרת סבלנות ולא תמיד מתוכננת מספיק לעניין. אם אתם מזן אחר - ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר ללילה. במקרה כזה, יש להוציא אותו מראש ולתת לו לחזור לטמפרטורת החדר לפני הרידוד.

 

העוגות עצמן אינן מתוקות מאוד. הציפוי הפשוט מוסיף את המתיקות הנוספת שדרושה להן, וגם לחות למרקם, שעוזרת להן להיות נהדרות גם ביום-יומיים שאחרי האפייה.

מרכיבים :

לבצק (שתי עוגות):

1/2 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

3/4 כוס חלב חמים

1/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא

1/3 1 כוסות קמח רגיל (+ עוד במידה והבצק דביק מדי)

3 כפות סוכר

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית עדין

1/4 כפית מלח

למלית:

100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה

3 כפות גדושות קקאו

1 כפית קינמון

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:

1/4 כוס חלב

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את השמרים וכפית הסוכר בחלב החמים, ומניחים בצד.

2 מעבירים את שני הקמחים ו-3 כפות הסוכר לקערת מיקסר ומערבבים יחד. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח ומוסיפים לתוכה: ביצה, שמן זית ותערובת חלב ושמרים. בעזרת וו הלישה מערבבים את החומרים יחד עד לקבלת בצק דביק ומוסיפים את המלח. לשים מעט ומחליטים האם יש צורך בתוספת של קמח או שלא: לוקחים חתיכת בצק קטנטנה ומגלגלים מעט בין הידיים. אם הבצק אינו מתאחד לכדי כדור אלא נמרח, מוסיפים מעט קמח (בפעם או פעמיים), ממשיכים ללוש ובודקים שנית. רצוי שלא להוסיף יותר מדי קמח כדי שהבצק לא יהיה יבשושי לאחר האפייה.

3 לשים את הבצק כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וחלק. משאירים לתפוח בקערה מכוסה (נייר כסף מצוין כאן) כשעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4 מערבבים יחד חמאה, סוכר, קקאו וקינמון.

5 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן דק בגודל 30*40 ס"מ. מורחים על כל חלק מחצית ממלית השוקולד ומפזרים מעל מחצית מהשוקולד הקצוץ. מגלגלים לנחש ארוך (40 ס"מ). חותכים לשמונה חלקים שווים. מעמידים כל חלק על ראשו החתוך - אלו השושנים שלכם.

6 מצופפים את השושנים יחד בתבנית מאורכת ומשומנת, עם מעט מרווח בין שושנה אחת לשנייה (הסידור תלוי בגודל התבנית).

7 נותנים לעוגות לתפוח כחצי שעה במקום חמים.

8 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים את העוגות לתנור ואופים כחצי שעה, או עד שהן שחומות. מניחים להן להתקרר ובינתיים מכינים את הציפוי.

9 הציפוי: מביאים את חומרי הציפוי לרתיחה בסיר קטן. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס לגמרי. יוצקים מעל לכל שושנה כף מהחלב המתוק.

המתכון פורסם לראשונה בבלוג ביסים
בדקנו: איזו מהרשתות מציעה את הסושי הכי שווה?