חצ'פורי דיאטטי (יחסית)

המיעוט היחסי של הקלוריות בחצ'פורי הזה הוא זה רק הבונוס – מדובר בקסם של מנה, קלה, פריכה וטעימה בטירוף, שכל אחד ישמח מאוד מאוד לאכול לארוחת ערב. חוששים שדפי הפילו לא יחזיקו את המילוי? הם מחזיקים יופי

יעל קצב | mako | פורסם 21/07/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (5 מנות):

8 עלי פילו

למלית:

100 גרם גבינה כחושה (כנען, חמד, טוב טעם וכד')

חצי כוס גבינה בולגרית

1 ביצה

חצי קופסה (125 גרם) קוטג'

1 כוס גבינה צהובה מגוררת

 

לאפייה:

5 ביצים

1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את דפי הפילו.

2 מערבבים בקערה את חומרי המלית.

3 מניחים 3 חצאי דפי פילו זה על זה, ומרססים את העליון בספריי שמן.

4 מקווצ'צ'ים את מלבן הפילו לצורה של סירה.

5 מניחים 2 כפות מהמלית במרכז, ושוברים ביצה מלמעלה. מפזרים עירית קצוצה. חוזרים על כך 4 פעמים נוספות, ליצירת עוד 4 חצ'פורי.

6 מרססים מעט שמן ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפה מזהיב והביצה עשויה במידה שאתם אוהבים.

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

חצ'פורי דיאטטי. לפני האפייה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חצ'פורי דיאטטי. לפני האפייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
חצ'פורי דיאטטי. עוד אחת, כי זה ממש יפה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חצ'פורי דיאטטי. עוד אחת, כי זה ממש יפה|צילום: יעל קצב, mako אוכל
 חצ'פורי דיאטטי (יחסית). ומוכן (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
חצ'פורי דיאטטי (יחסית). ומוכן|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!