חצ'פורי דיאטטי (יחסית)
המיעוט היחסי של הקלוריות בחצ'פורי הזה הוא זה רק הבונוס – מדובר בקסם של מנה, קלה, פריכה וטעימה בטירוף, שכל אחד ישמח מאוד מאוד לאכול לארוחת ערב. חוששים שדפי הפילו לא יחזיקו את המילוי? הם מחזיקים יופי
יעל קצב | mako
| פורסם 21/07/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
8 עלי פילו
למלית:
100 גרם גבינה כחושה (כנען, חמד, טוב טעם וכד')
חצי כוס גבינה בולגרית
1 ביצה
חצי קופסה (125 גרם) קוטג'
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
לאפייה:
5 ביצים
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. חוצים את דפי הפילו.
2 מערבבים בקערה את חומרי המלית.
3 מניחים 3 חצאי דפי פילו זה על זה, ומרססים את העליון בספריי שמן.
4 מקווצ'צ'ים את מלבן הפילו לצורה של סירה.
5 מניחים 2 כפות מהמלית במרכז, ושוברים ביצה מלמעלה. מפזרים עירית קצוצה. חוזרים על כך 4 פעמים נוספות, ליצירת עוד 4 חצ'פורי.
6 מרססים מעט שמן ואופים כ-15 דקות, עד שהמאפה מזהיב והביצה עשויה במידה שאתם אוהבים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה



בתיאבון!