צילום׃ לין לוי, mako אוכל

ב-3 מרכיבים בלבד: הטרנד הוויראלי הבא מדובאי

טרנד שוקולד דובאי עוד לא לחלוטין מאחורינו וכבר מגיע משם מאכל נוסף שצובר תאוצה: כריך גבינת שמנת שמטביעים בצ'אי (אפשר גם בשוקו או נס קפה) ואוכלים כמו טירמיסו. במילים אחרות: חיפשתם פעילות לילדים? הנה

לין לוי | mako אוכל | פורסם 19/06/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

Maska Cheese Karak או Bun Maska karak chai: כך קוראים למנה הטרנדית החדשה שזוכה לפופולריות הולכת וגואה בדובאי. שורשיו של מאכל הנחמה הזה בבתי הקפה של מהגרים פרסיים במומבאי, הודו, שם הוא מוגש שנים רבות, עד שהפך לחלק אינטגרלי מהתרבות הקולינרית של מומבאי.

 

את המנה מרכיבות 2 פרוסות לחם לבן רך, שכבה עבה של גבינת שמנת ביניהן ומלמעלה כמות יפה של צ'אי מתוק שנספג בלחם וממתיק אותו. זה רך, מתקתק וחמים, והגבינה בעלת הטעם הניטרלי נשארת קרירה ונותנת קונטרה גם בטעם וגם בטמפרטורה.

 

אחרי ששוקולד דובאי הוכיח שהטעם שלנו לא מאוד שונה משלהם, חשבנו שאך הגיוני לנסות עם הילדים את המנה הזאת, ואין זמן כמו עכשיו. לא מדבר אליכם צ'אי? תחליפו אותו בשוקו או בקפה. 

 

מרכיבים (1 מנות):

2 פרוסות לחם קסטן לבן (אפשר להשתמש גם בחלה, בריוש או כל לחם לבן רך וספוגי)

2 כפות גבינת שמנת

כוס של צ'אי הודי ממותק (אפשר מתיון)

אופן ההכנה:

1 מורחים על שתי הפרוסות שכבה עבה של גבינת שמנת.

2 סוגרים את הפרוסות לכריך ומעבירים לצלחת עמוקה.

3 שופכים את הצ'אי על הלחם ואוכלים מיד.

הערות ושדרוגים:

* אפשר למרוח שכבה דקה של חמאה על הלחם, לטגן אותו קלות על המחבת ורק אז להכין את הכריך. 

* את הצ'אי ההודי אפשר להחליף בשוקו לגרסה שהילדים יאהבו אפילו יותר, או בקפה לגרסה בוגרת יותר (אספרסו או נס, מה שאוהבים).