צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako
בורקס מצה
בפסח הקרוב אין לנו שום כוונה להתגעגע לבורקס - פשוט כי מצאנו את התחליף המושלם. ומי היה מאמין שהוא אפילו יותר פשוט להכנה מהמקור. כאן במילוי פיצה, אבל השמיים הם הגבול
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 12/04/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 יחידות:
3 מצות
רוטב פיצה
גבינה צהובה מגוררת
זיתים
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מרטיבים את המצות בזרם מים בערך 5 שניות מכל צד ועוטפים במגבת נקייה ל-15-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר לקפל אותן.
3 חותכים כל מצה לארבעה ריבועים.
4 מניחים במרכז כל ריבוע מעט רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים.
5 מברישים את שולי ריבוע המצה בביצה טרופה, מקפלים לשניים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות (זה בסדר אם יהיו טיפה חורים או רווחים - הגבינה לא תברח מהמצה בצורה משמעותית).
6 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
7 אופים 15-20 דקות, עד הזהבה.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.