צילום׃ יעל קצב, mako אוכל

סטייק כרוב משודרג

אם הגעתם עד לשנת 2021 בלי להכין סטייק כרוב, אנחנו באמת מצטערים בשבילכם. ואם כבר הכנתם, והבנתם איזה להיט זה - עזבו את מה שעשיתם עד עכשיו ונסו את השיטה הזאת

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 26/10/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 154 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חצי כרוב

8 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

רבע פלפל חריף, קצוץ

2-3 גבעולים טריים של זעתר או תימין – עלים בלבד

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים בקערה שמן זית, שום כתוש, זעתר טרי, פלפל חריף, מלח ופלפל שחור גרוס.

3 פורסים את הכרוב ל-4 (אמורות להתקבל פרוסות בעובי של אצבע בערך). מניחים כל פרוסה על יריעת נייר כסף שהיא מספיק גדולה בשביל לעטוף אותו. חוששים מנייר כסף? השתמשו בנייר אפייה שמונח על נייר כסף.

סטייק כרוב - לפני הצלייה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
לפני הצלייה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

4 מורחים כל פרוסת כרוב בשתי כפות מתערובת שמן הזית שהכנו, עוטפים בנייר הכסף וסוגרים היטב.  

5 צולים את פרוסות הכרוב העטופות 35 דקות, ואז פותחים את העיטוף וצולים עוד 20-25 דקות, להזהבה יפה.

סטייק כרוב - מגישים עם טחינה ועגבניות (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מגישים עם טחינה ועגבניות|צילום: יעל קצב, mako אוכל

** מומלץ להגיש עם טחינה ועגבנייה מגוררת.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים