צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
ברוקולי צלוי בתנור הכי טעים שיש
אחרי תהילת העולמים שקיבלה הכרובית, הנה גם אחיה הירקרק תובע את שלו, ובצדק. יש הרבה דרכים לצלות ברוקולי בתנור, זאת המוצלחת ביותר שאנחנו מכירים - ומדהים כמה שהיא פשוטה
דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל
| פורסם 11/02/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
ראש ברוקולי
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום, כתושות
חופן של שקדים פרוסים
לימון
פרמזן
מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-230 מעלות.
2 מערבבים את השמן והשום הכתוש.
3 פורסים את הברוקולי ל"סטייקים" עבים, מורחים בשמן עם השום ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים בין לבין את פרחי הברוקלי שהתפרקו בזמן החיתוך. ממליחים.
4 צולים את הברוקולי בתנור החם כ-10 דקות, ומוציאים.
5 הופכים את הברוקולי שבתבנית, מפזרים את השקדים הפרוסים ומחזירים לכ-8 דקות נוספות.
6 מוציאים מהתנור, מגררים מעט קליפת לימון ומפזרים פרמזן.
הערות:
* מבוסס על המתכון הזה.
* מכיוון שהצלייה נעשית בחום מאוד גבוה, כדאי להציץ מדי פעם ולוודא שהברוקולי לא נשרף. אנחנו רוצים אותו צרוב טוב טוב, אבל לא שרוף.
* אפשר לסחוט מעט מיץ לימון על הברוקולי לפני ההגשה.