שקשוקה מעולה ב-2 מרכיבים
עגבניות (אבל טובות!) וביצים - זה באמת כל מה שצריך בשביל להפציץ עם שקשוקה שווה ביותר. זה, וגם זמן - משהו בין שעתיים לשלוש - כי השקשוקה הזאת אומנם קלילה להכנה, אבל היא חייבת את הזמן שלה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
קילו עגבניות איכותיות, רצוי מגי או שרי
2 כפות שמן זית
4 ביצים
מלח
אופן ההכנה:
1 שוטפים את העגבניות וחותכים לחצאים או לרבעים (עגבניות שרי משאירים שלמות). מעבירים לסיר.
2 מוסיפים לסיר את שמן הזית ומביאים לרתיחה.
3 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים לפחות (אפשר גם שלוש) תוך ערבוב מזדמן מדי פעם, עד שתערובת העגבניות הופכת לרוטב סמיך. אם אחרי שעתיים נשארים הרבה נוזלים - מבשלים כמה דקות ללא כיסוי (בזהירות, שלא יישרף). ממליחים ומערבבים. בשלב הזה אפשר להמשיך להכנת השקשוקה או להעביר את הרוטב לכלי ולשמור במקרר לשימוש מאוחר יותר.
4 מעבירים את רוטב העגבניות למחבת גדולה ומביאים לרתיחה. שוברים פנימה את הביצים וממליחים. מכסים את המחבת ומבשלים עד שהחלבונים מקרישים ומלבינים אבל החלמונים עדיין רכים. מגישים מיד, עם לחם או חלה.
הערות:
* הטעם של השקשוקה הזאת יקום וייפול על איכות העגבניות. לכן מומלץ ללכת על עגבניות מגי או עגבניות שרי טובות, ואם אין אף אחת מהאפשרוית האלה - לבחור את העגבניות הכי בשלות ויפות שיש.
* אפשר להעשיר את הטעמים של השקשוקה בשום ועשבי תיבול - כבר בשלב הבישול הארוך או בשלב המחבת. אנחנו מעדיפים את השקשוקה שלנו ככה, נטורל. חבל להאפיל על הטעם העגבנייתי המרוכז.
* אפשר כמובן גם לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה, כמו בתמונה.
* מי שרגיש לקליפות של עגבניות יכול לעשות אחת משתיים: לקלף את העגבניות לפני הבישול (חריצת צורת X והשריה לכמה דקות במים רותחים יקלו על המלאכה מאוד), או לדלות את הקליפות אחרי הבישול. בשלב הזה הן כבר נפרדות לגמרי מבשר העגבנייה ויותר קל פשוט למשות אותן החוצה. לנו הקליפות לא מפריעות.