צילום׃ shutterstock_KucherAV

נתחי עוף בג'ינג'ר

טיפול נכון בחזה עוף יכול להפוך אותו מנתח יבשושי למנה עסיסית ועזת טעמים. איך עושים את זה? ככה: משרה של ג'ינג'ר טרי, מיונז וליים, שהופך כל נתח לארוחת מלכים. עכשיו רק צריך לבחור אם לצלות, לטגן או לאפות

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 06/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו חזה עוף או פרגיות

שליש כוס (3 כפות) מיונז

מיץ משני ליימים או לימון אחד או 3 כפות מיץ לימון

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד (בערך ס"מ)

מלח

פלפל שחור

פלחי לימון להגשה – לא חובה

אופן ההכנה:

1 פורסים את חזה העוף לעובי של כ-3 ס"מ (עדיף לא להשתמש בחזה דפוק לשניצלים, כדי לשמור על העסיסיות). מסדרים על צלחת וממליחים.

2 בקערה בינונית מערבבים מיונז, מיץ לימון, ג'ינגר מגורד ופלפל. כשהרוטב אחיד, מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים היטב כך שכל נתחי העוף מכוסים ברוטב.

3 משרים את העוף ברוטב במשך מינימום 4 שעות ומקסימום לילה אחד במקרר.

4 להכנה במחבת פסים (מומלץ) – מחממים את המחבת על אש בינונית, משמנים מעט (אפשר בספריי) ומסדרים את הנתחים. צולים 4 דקות מכל צד לחזה עוף או 5 דקות לנתחי פילה או פרגיות (אם הבשר נשאר ורדרד - בשום אופן לא אוכלים אלא מחזירים לצלייה).

5 מגישים עם פלחי לימון טריים.

טיפים ושדרוגים

** לגרסה אפויה - מסדרים את הנתחים בתבנית, מכסים בנייר כסף וצולים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות. מסירים את נייר הכסף ומחזירים ל-10 דקות נוספות.

**במקום מלח אפשר להשתמש ברוטב סויה, הטעם שלו משתלב נפלא במתכון הזה.

** לא אוהבים מיונז? אל דאגה לא מרגישים את הטעם שלו, הוא רק מסייע לרכך את העוף ולהעמיק את הטעמים של הג'ינג'ר והלימון.