צילום׃ stockcreations, ShutterStock
תפוחי אדמה מטריפים ב-5 מרכיבים
אנשים מורחים מיונז על תפוחי האדמה שלהם לפני כניסתם לתנור, ומוכנים להישבע שככה יוצאים להם התפודים הצלויים הטעימים בתבל. אנחנו החלטנו ללכת עם זה הלאה, והוספנו שום כתוש ותבלינים. יודעים מה? יש בזה משהו
| mako אוכל
| פורסם 05/11/19
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים ל-6 טריזים כל אחד
3 כפות מיונז
2 שיני שום, כתושות
מלח
כפית פפריקה מתוקה, אורגנו או כל תבלין אחר שאוהבים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-190 מעלות.
2 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח רותחים כ-10 דקות (הם צריכים לא להיות מוכנים לגמרי).
3 בינתיים מערבבים בקערה את המיונז, השום הכתוש והתבלינים.
4 מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להצטנן במסננת כמה דקות. מוסיפים לקערה ומערבבים בידיים בעדינות כך שכל התפודים יצופו יפה בתערובת המיונז.
5 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת וצולים בתנור 10-20 דקות, או עד שהם משחימים יפה ומוכנים לגמרי מבפנים.
* אפשר ומומלץ להוסיף לתערובת המיונז חופן של גבינת פרמזן מגוררת, ולחלופין אפשר לגרר פרמזן על התפודים מיד כשהם יוצאים מהתנור. רק שימו לב שזה הופך את המנה לחלבית.