עוף באריסה ופלפלים
בדיוק כשחשבנו שכבר אי אפשר להפתיע אותנו עם מתכונים מקוריים לעוף, נתקלנו בגרסה הזאת של ג'יימי אוליבר לעוף מעולה ועסיסי בחמישה מצרכים וחמש דקות עבודה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
עוף שלם (עד משקל קילו וחצי) או 3 כרעיים
4 פלפלים בצבעים שונים
2 בצלים סגולים
3 כפות גדושות של אריסה (אנחנו השתמשנו באריסה מתוקה)
כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל -180 מעלות.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 חותכים את הפלפלים ואת הבצלים לרצועות רחבות ומסדרים על תבנית אפייה גדולה.
3 מסדרים את העוף על הירקות כשהעור פונה למעלה.
4 מערבבים בקערה את האריסה עם רבע כוס מים ושופכים על העוף והירקות.
5 מעסים את העוף כך שיצופה היטב ברוטב, וממליחים.
6 צולים במשך 50 דקות.
הצעות ושדרוגים:
** לא אוהבים פלפלים? אפשר להחליף (או להוסיף) תפוחי אדמה, בטטה, קוביות חצילים או פרחים בינונים של כרובית.
** למנה עם יותר רוטב הוסיפו לתבנית רבע כוס מים נוספת אחרי חצי שעת אפייה.
** לגרסה חריפה השתמשו באריסה חריפה.
** רוצים להכין בעצמכם את האריסה? כאן תמצאו מתכון מנצח לאריסה של הקוסם.
** ניתן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים כמו תימין, נענע יבשה או רוזמרין.
** מבוסס על מתכון של ג'יימי אוליבר.