צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

מתכון לעוואמה

רמדאן הוא בין השאר החג של העוואמה – סופגניות קטנטנות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, הטבולות בסירופ סוכר. מכיוון שגם לנו יש חגיגת חמץ בקרוב, שלא בוחלים בה במתוקים (לשון המעטה), החלטנו לערבב שמחה בשמחה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 21/04/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסופגניות:

1 תפוח אדמה בינוני

2 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

רבע כפית מלח

כוס ורבע מים פושרים

1 בקבוק שמן, לטיגון

לסירופ:

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כוס מים

מיץ מלימון אחד

כוס וחצי סוכר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך, מקלפים ומועכים אותו לפירה.

2 מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

3 מוסיפים את תפוח האדמה המעוך לבצק וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כחצי שעה, עד להכפלת הנפח.

4 בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, לקבלת מרקם מעט סמיך. מניחים לסירופ להתקרר.

5 מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בעזרת שתי כפיות ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. הכדורים אמורים להתהפך מעצמם - אם זה לא קורה, עזרו להם ותהפכו אותם.

6 מוציאים את כדורי העוואמה לנייר סופג, ובעודם חמימים טובלים אותם בסירופ הקר ל-3 שניות.

7 מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.