צילום׃ שרית נובק, mako אוכל
לחמניות בטטה וקוטג' מהירות
אנחנו מתים על המתכונים האלה, שמוכיחים לנו שגם כשאין כלום בבית - תמיד יש עם מה לעבוד. קוטג' יש? שתי בטטות יש? קצת קמח? יאללה בלגן, אתם בדרך ללחמניות רכות ומתקתקות שיסגרו לכם בול את הפינה
שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל
| פורסם 19/11/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (15 מנות):
2 בטטות בינוניות
250 גרם קמח תופח
כפית סוכר חום
כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם קוטג'
אופציונלי:
קצח, לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 אופים את הבטטות בתנור עד שהן מתרככות (אפשר גם לבשל בסיר עם מים או להכין אותן במיקרו). מקררים, מקלפים ומועכים למחית.
3 מעבדים במעבד מזון קמח, סוכר, מלח וחמאה עד שמתקבלים פירורים.
בקרו בבלוג של שרית - Misspetel
4 מוסיפים את מחית הבטטות ואת הקוטג' ומערבבים רק עד שמתקבל בצק.
5 יוצרים כדורים ומשטחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
6 אופים כ-20 דקות (אם רוצים מפזרים מעט קצח לפני האפייה).