צילום׃ nelea.33_shutterstock
כדורי פירה ירושלמיים
חנוכה הוא הזמן בשנה שבו אנחנו הולכים הכי רחוק עם פנטזיות הטיגון שלנו. הפעם הברקנו עם מתכון לכדורי פירה אלוהיים, שאפשר לצפות בשומשום (אנחנו הכי אוהבים אותם ככה), אבל לא חייבים
רותם אלון גלעדי | mako אוכל
| פורסם 01/12/20
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה
ביצה
2-3 כפות קמח
מלח
פלפל
שומשום או פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים, שמים בסיר עם מים ומרתיחים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
2 מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה לפירה.
3 מוסיפים לתפוחי האדמה ביצה, קמח, מלח ופלפל, ומערבבים.
4 מניחים בצלחת שטוחה שומשום (או פירורי לחם) ומעט מלח.
5 מגלגלים את הפירה לעיגולים בינוניים.
6 מצפים היטב בשומשום או בפירורי לחם מכל הצדדים.
7 מרתיחים שמן במחבת ומטגנים את הכדורים המצופים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
הצעות ושדרוגים:
לגרסה חלבית - הוסיפו לפירה כף חמאה ומלאו את הכדור בגבינה צהובה או מוצרלה.
לגרסה ללא גלוטן – החליפו את הקמח בקמח חומוס או קמח עדשים כתומות.
הרשו לעצמכם להתפרע עם התוספות בפירה – גבינות קשות, גרגירי תירס ועשבי תיבול יכולים לעבוד כאן מצוין.