צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

פיתה מחבת ממולאת

5 מרכיבים שאנחנו בטוחים שיש לכם בבית - וקיבלתם ארוחת ערב פחמימתית מושלמת, ללא התפחה וללא הכנות מראש. מעיפים ללכת על הגרסה המתוקה? אנחנו כל כך מבינים אתכם, באמת

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 10/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות קמח תופח

גביע יוגורט 3% (200 מ''ל)

חצי כפית מלח

ספריי שמן

רוטב פיצה

גבינה צהובה

תוספות, אם רוצים

אופן ההכנה:

1 לשים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, היוגורט והמלח במשך 4-5 דקות, עד שהבצק מתאחד (בהתחלה נראה שחסרים נוזלים אבל אל חשש, בסוף זה קורה).

2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם בנפרד בין שני ניירות אפייה מקומחים מעט. חשוב לרדד את הבצק דק דק (אם העובי יעלה על חצי ס"מ אתם מסתכנים בפיתות בצקיות ולא מוכנות מבפנים).

שכבת בצק ראשונה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
שכבת בצק ראשונה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מתיזים מעט שמן על מחבת קרה ומניחים את שכבת הבצק הראשונה (שימו לב, לא מדליקים את האש בשלב הזה). מורחים רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה, ואם רוצים גם תוספות. חשוב להשאיר מעט שוליים ללא רוטב ותוספות.

ושכבת בצק שנייה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
ושכבת בצק שנייה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

4 מכסים את הפיצה ביריעת הבצק השנייה ומהדקים את השוליים היטב, כך שהאוויר שכלוא בפנים לא יוכל לצאת.

להקפיד להדק טוב טוב את השוליים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
להקפיד להדק טוב טוב את השוליים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פיתה מחבת ממולאת (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
טה דה!|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5 מדליקים מתחת למחבת אש נמוכה-בינונית וצורבים את הפיצה בערך 25 דקות (ללא כיסוי), עד שהיא מוזהבת מאוד. הופכים בעזרת מרית וצורבים עוד כ-20 דקות מהצד השני.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

** גיוון: אפשר להכין את אותה פיתה עם מילוי של שוקולד למריחה, ולהפוך אותה לקינוח נהדר.