צילום׃ יעל קצב, mako אוכל
לביבות תפוחי אדמה ובטטה מטוגנות
בעוד פחות משבועיים מדליקים נר ראשון, וזה הזמן להתחיל למלא את היומן לשמונת ימי חנוכה. אנחנו היינו מתחילים עם באנקר - לביבות תפוחי אדמה ובטטה (רק קחו בחשבון אורחים שירצו לחזור גם לשאר הנרות)
יעל קצב | אוכל טוב, mako
| פורסם 16/11/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-15-20 לביבות:
2 תפוחי אדמה, מקולפים
1 בטטה, מקולפת
1 בצל בינוני
2 ביצים (גודל L)
4 כפות קמח תופח
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
2 מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים בעזרת מזלג לאיחוד.
3 מחממים שמן במחבת רחבה.
4 סוחטים בעזרת לחיצה עם כפות הידיים את הנוזלים, יוצרים לביבה ורק כשהלביבה ללא נוזלים מכניסים אותה לטיגון בשמן חם.
5 מטגנים את הלביבות היטב משני הצדדים כ-2-3 דקות, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים
*מומלץ להגיש לצד ציזיקי או שמנת עם קצת צ'ילי יבש גרוס.