צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

צ'יפס ארטישוק ירושלמי

החלק הכי קשה בהכנה של הצ'יפס הזה הוא קילוף הפקעות. סיימתם את זה - אתם כבר ממש קרובים לנשנוש הכי פריך, מתקתק וכיפי של החיים. גם לטיגון יש לנו כמה טיפים, לחוששים

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 22/11/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4-6 חתיכות ארטישוק ירושלמי (או כמה שרוצים)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הארטישוקים הירושלמיים מהבוץ ומקלפים בקולפן. שוטפים שוב.

2 פורסים את הארטישוקים דק דק במנדולינה. במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.

3 מייבשים מעט את פרוסות הארטישוק הירושלמי בנייר סופג וזורקים בזהירות לתוך השמן החם, בכל פעם בערך רבע כמות. מומלץ להפריד את הפרוסות ולהכניס אותן לשמן בנפרד, כדי שלא ייטגנו כשהן דבוקות זו לזו.

4 מטגנים עד לצבע זהוב יפה, ומוציאים בעזרת כף רשת למסננת או לקערה מרופדת נייר אפייה. ממשיכים עם הנגלה הבאה.

5 מגישים וזוללים.

הערות:

** הצ'יפס הזה כל כך מתוק וטעים, שאפשר בקלות לאכול אותו גם בלי מלח. 

** אין לכם מנדולינה? בהרבה פומפיות יש דופן של סכין לפריסה דקיקה (ולא גירור), אפשר להשתמש בה. עוד אפשרות היא להשתמש בדיסקית המתאימה במעבד מזון.

** פוחדים מלכלוך הכיריים? שימוש בסיר גבוה יחסית יחסוך את רוב ההשפרצות.