עוגת פנטה בחושה וקלילה
לפעמים כל מה שצריך זה מתכון לעוגה בחושה, פשוטה ומוצלחת, אז הנה לכם אחד כזה: עוגת פנטה שלא דורשת הרבה מצרכים, לא מצריכה הרבה זמן ולא משאירה לכם כמעט כלים בכיור
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הכי אני אוהבת עוגות טעימות שקל להכין, ועוגת הפנטה היא בדיוק כזו: ממש קלה להכנה וטעימה להפליא. כל מה שצריך זה מיקסר, כוס או ספל של 200 מ"ל וקערה אחת – ויש לכם עוגה נהדרת. אגב, אפשר גם להפוך אותה לעוגת ספרייט - זה עובד באותה המידה.
מרכיבים :
(לפי כוס של 200 מ"ל):
1 כוס שמן
חצי כוס סוכר
4 ביצים
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס פנטה
מיץ וקליפה מגוררת של תפוז אחד
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 בעזרת מיקסר מקציפים את השמן עם הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (לוקח כ-5 דקות).
2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים לערבב.
3 לבסוף מוסיפים את הפנטה, גרידת התפוז והמיץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרפדים תבנית קייק 10 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור במרכז, ומשמנים היטב.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, בחלק התחתון של התנור.
6 מצננים על רשת. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!