צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת פנטה בחושה וקלילה

לפעמים כל מה שצריך זה מתכון לעוגה בחושה, פשוטה ומוצלחת, אז הנה לכם אחד כזה: עוגת פנטה שלא דורשת הרבה מצרכים, לא מצריכה הרבה זמן ולא משאירה לכם כמעט כלים בכיור

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 03/10/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכי אני אוהבת עוגות טעימות שקל להכין, ועוגת הפנטה היא בדיוק כזו: ממש קלה להכנה וטעימה להפליא. כל מה שצריך זה מיקסר, כוס או ספל של 200 מ"ל וקערה אחת – ויש לכם עוגה נהדרת. אגב, אפשר גם להפוך אותה לעוגת ספרייט - זה עובד באותה המידה.

מרכיבים :

(לפי כוס של 200 מ"ל):

1 כוס שמן

חצי כוס סוכר

4 ביצים

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כוס פנטה

מיץ וקליפה מגוררת של תפוז אחד

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר מקציפים את השמן עם הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (לוקח כ-5 דקות).

 

2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים לערבב.

 

3 לבסוף מוסיפים את הפנטה, גרידת התפוז והמיץ, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

 

4 מרפדים תבנית קייק 10 ס"מ על 30 ס"מ או תבנית עגולה 24 ס"מ עם חור במרכז, ומשמנים היטב.

 

5 מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, בחלק התחתון של התנור.

 

6 מצננים על רשת. מפזרים אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד וקפה בחושה

>> לכל המתכונים של אביבה