עוגת גבינה פירורים ללא אפייה
חם לכם מדי בשביל לאפות בתנור? קבלו עוגת גבינה-פירורים מתוקה וקלילה שלא צריך לאפות, רק לשמור יממה במקרר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אני יודעת שיש המון אנשים שפחות אוהבים לאפות בקיץ, ובמיוחד בשבילם אני מגישה את המתכון הזה, לעוגת גבינה פירורים ללא אפייה. כמה דקות עבודה - ויש עוגה נהדרת וקרירה; רק חשוב להכין אותה יום מראש, כי היא דורשת התייצבות של 24 שעות במקרר.
מרכיבים :
500 גרם עוגיות פריכות בטעם ווניל
100 גרם חמאה
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גרם סוכר (2/1 כוס)
2 אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
2 גבינה לבנה 5%
2 מיכלי שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מרסקים את העוגיות במעבד מזון.
2 ממיסים את החמאה ומערבבים עם 300 גרם מהעוגיות המרוסקות.
3 מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר בנייר אפייה, מעבירים את תערובת הפירורים והחמאה לתבנית ובעזרת כף משטיחים באופן שווה על כל תחתית התבנית. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת תערובת הגבינה.
5 בעזרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, האינסטנט-פודינג ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
6 מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם השמנת החמוצה, ומערבבים עם הקצפת ווניל.
7 מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מעל בסיס העוגיות, ומחליקים בעזרת מרית.
8 מפזרים 200 גרם עוגיות וניל מרוסקות מעל, ומכניסים למקרר לפחות ל-24 שעות לפני ההגשה.
9 שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!