עוגיות סנדוויץ' עם ריבה
במהלך החיים יצא לנו לטעום הרבה סוגים של עוגיות, אפילו המון, ועדיין - אף אחד לא מצליח לרגש אותנו כמו העוגיות האלה, הישנות והטובות, עם הבצק הפריך והריבה האדומה. קלאסיקה במיטבה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הנה לכם עוגיות קלאסיות שעדיין לא נמצא להן יורש: שתי שכבות של בצק פריך נימוח, ביניהן ריבה ומלמעלה אבקת סוכר. אני מתה על העוגיות האלה, וגם אייל שני. מי צריך יותר?
מרכיבים :
לבצק (לפי כוס של 200 מ"ל):
450 גרם קמח (4 כוסות פחות 2 כפות)
160 גרם אבקת סוכר (כוס ורבע)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
קורט מלח
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 שקיות סוכר וניל
למילוי ולקישוט:
כוס ריבת תות
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 לשים את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק (או מעבדים במעבד מזון), עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה מקומחים בעדינות, עד לעובי של 4 מ"מ.
3 קורצים מהבצק המרודד עוגיות באיזו צורה שרוצים: עיגולים, פרחים, כוכבים או כל צורה אחרת. במחצית מהעוגיות חורצים עיגול קטן במרכז (אלה יהיו העוגיות העליונות).
4 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את כל העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים 11 דקות. מצננים.
5 מורחים את כל העוגיות ללא החור בריבה. את העוגיות עם החור מפדרים באבקת סוכר.
6 מכסים את העוגיות עם הריבה בעוגיות עם אבקת סוכר, ושומרים בקופסה אטומה.