צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

לחמניות ממולאות בשר

מתכננים מנגל? הנה משהו מעולה לנשנש עד שהפרגיות יהיו מוכנות. רק זהירות, לא למלא את הבטן

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 30/04/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 214 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (המידות לפי כוס של 240 מ"ל):

300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)

2 כפיות סוכר

כפית מלח

כפית שמרים יבשים

חלמון

60 מ"ל שמן זית (רבע כוס)

150 מ"ל מים פושרים

למילוי:

300 גרם בשר טחון

1 בצל בינוני, קצוץ

3 כפות שמן זית

2 פטריות פורטובלו, קצוצות דק

3 שיני שום, כתושות

חצי כוס כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כפית כמון

להברשה:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים (במיקסר עם וו לישה או ידנית) עד לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

2 מכינים את המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והשום הכתוש ומטגנים עוד 5 דקות. מניחים לצינון.

3 מערבבים את תערובת הבצל המטוגן עם הבשר הטחון ומוסיפים את הכוסברה והתבלינים. מגלגלים לכדורים בגודל כדור פינג פונג.

4 ההרכבה: מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

5 משטחים את הכדורים לעיגולים בקוטר 7-8 ס"מ, מניחים כדור בשר במרכז כל עיגול וסוגרים את הבצק מעליו.

6 מגלגלים שוב ביד לכדורים יפים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחיבור פונה למטה. מניחים לתפיחה של עוד 20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ואופים 20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו פיתות! לבד!