לחמניות חצי מלאות עם שיבולת שועל והפתעות
אין כיף גדול יותר מריח של לחם טרי בבית. אביבה פיבקו מפנקת עם לחמניות שעושות טוב על הנשמה ואפילו עוברות הקפאה בצורה מושלמת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
כשיש ריח של לחם טרי בבית זה כיף, אבל יותר כיף זה לפרוס לחם שהכנתם בעצמכם ולמרוח עליו משהו טעים. המתכון הזה הוא מעט שונה ממתכונים של לחמניות רגילות, אבל שווה את המאמץ. אפשר כמובן להקפיא את הלחמניות המוכנות (אחרי האפייה), להוציא מהמקפיא שעה לפני ההגשה ולתת להן להגיע בעצמן לטמפרטורת החדר. הן יהיו טעימות כמו חדשות.
מרכיבים (15 מנות):
(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
530 מ"ל (1/2 2 כוסות ועוד 2 כפות) מים
90 גרם (1/4 1 כוסות) שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט)
85 גרם (חצי כוס) סוכר חום דמררה
55 גרם מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה
כף דבש
כף מלח
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
580 גרם (5 כוסות פחות כף גדושה) קמח לבן
225 גרם (2 כוסות) קמח מלא
כוס גרעיני חמנייה (או גרעיני דלעת, זרעי פשתן, שומשום או אגוזים)
אופן ההכנה:
1 שמים את המים בסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את שיבולת השועל, הסוכר החום, המרגרינה, הדבש והמלח ומערבבים (הכי קל בעזרת כף עץ) עד לקבלת עיסה אחידה. מצננים מעט.
2 מוסיפים את השמרים לתערובת המצוננת מעט, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמחים ולשים בעזרת הידיים לבצק אחיד. אפשר גם להעביר בשלב זה את התערובת לתוך קערת מיקסר וללוש את הבצק בעזרת וו לישה. יכול להיות שהבצק יידרוש עוד קצת מים - זה תלוי במזג האוויר.
3 מוסיפים את הגרעינים או האגוזים ולשים אותם אל תוך הבצק, כך שייתפרסו בצורה אחידה.
4 מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים שעה.
5 אחרי ההתפחה הראשונה, לשים שוב את הבצק ויוצרים כ-15 לחמניות. מכסים את הלחמניות במגבת לחה ומתפיחים במשך שעה נוספת. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
6 אופים 15-20 דקות, עד שהלחמניות מוכנות.
>> בשבוע שעבר הכנו מלאווח ביתי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!