צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות סוף החופש: שיבולת שועל ושוקולד

אם תכינו אותן עכשיו, הן יהיו במיטבן ממש ביום הראשון ללימודים: עוגיות שיבולת שועל ושוקולד שכיף להכין בקלות עם הילדים, ואפשר לשמור בקופסא אפילו חודש שלם ולנשנש מתי שבא

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 14/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הנה מתכון ממש קל להכנה שמתאים בול לימי החופש הגדול ויכול להוות תעסוקה נהדרת לילדים. היתרון בעוגיות האלו הוא שניתן לשמור אותן בקופסא אטומה לחודש ואפילו יותר. מי שלא אוהב שוקולד יכול לוותר או להחליף אותו בצימוקים.

מרכיבים (35 מנות):

לעוגה (על פי מדידה של כוס=200 מ"ל)

200 גרם חמאה רכה (לפרווה מרגרינה)
150 גרם סוכר (4/3 כוס)
קומץ מלח
1 שקית סוכר ווניל
1 ביצה
320 גרם קמח (שתיים וחצי כוסות ועוד 2 כפות)
1כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם שיבולת שועל (1 כוס ועוד 2 כפות)
100 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר, המלח וסוכר הווניל.

 

2 מוסיפים את הביצה ומערבבים.

 

3 מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים שוב. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס.

 

4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים לשעה במקרר.

 

5 יוצרים 35 עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור על מרווח של 3 ס"מ בין עוגייה לעוגייה, כי בזמן האפייה היא מתפשטת.

 

6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-18 דקות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת זברה עם פסים שוקו וניל