עוגות שוקולד לבן אישיות
מבחוץ הן נראות כמו סתם עוד מאפינס, אבל בפנים - בפנים מחכות לכם עוגות אישיות רכות ושוקולדיות, שהייתם מתים שיוגשו לכם ממש עכשיו עם הקפה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
125 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (4/3 כוס)
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
כפית אבקת אפייה
125 מ"ל רוויון
280 גרם שוקולד לבן, קצוץ
לקרם:
100 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם גבינת שמנת
50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
לקישוט:
תלתלי שוקולד לבן או סוכריות
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.
3 מנפים לקערה את הקמח יחד עם אבקת האפייה. מוסיפים לתערובת שבמיקסר מעט מתערובת הקמח ואז מעט מהרוויון, וממשיכים כך לסירוגין תוך כדי ערבול.
4 מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים.
5 משמנים תבנית שקעים של 125 מ"ל וממלאים כל שקע בכף גדושה של בלילה. אופים 20 דקות ומצננים.
6 הקרם: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בסיר קטן על אש מאוד מאוד נמוכה. מצננים מעט.
7 מקציפים במיקסר את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר. מוסיפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול ומצננים שעתיים במקרר.
8 מזלפים את הקרם על העוגות, מקשטים בתלתלי שוקולד או בסוכריות ומגישים.