צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוגות שוקולד לבן אישיות

מבחוץ הן נראות כמו סתם עוד מאפינס, אבל בפנים - בפנים מחכות לכם עוגות אישיות רכות ושוקולדיות, שהייתם מתים שיוגשו לכם ממש עכשיו עם הקפה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 21/05/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

125 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר (4/3 כוס)

1 שקית סוכר וניל

2 ביצים

250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)

כפית אבקת אפייה

125 מ"ל רוויון

280 גרם שוקולד לבן, קצוץ

לקרם:

100 גרם שוקולד לבן

60 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם גבינת שמנת

50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)

לקישוט:

תלתלי שוקולד לבן או סוכריות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר וסוכר הווניל במשך 3 דקות. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף.

3 מנפים לקערה את הקמח יחד עם אבקת האפייה. מוסיפים לתערובת שבמיקסר מעט מתערובת הקמח ואז מעט מהרוויון, וממשיכים כך לסירוגין תוך כדי ערבול.

4 מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים.

5 משמנים תבנית שקעים של 125 מ"ל וממלאים כל שקע בכף גדושה של בלילה. אופים 20 דקות ומצננים.

6 הקרם: ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בסיר קטן על אש מאוד מאוד נמוכה. מצננים מעט.

7 מקציפים במיקסר את גבינת השמנת עם אבקת הסוכר. מוסיפים את תערובת השמנת והשוקולד הלבן ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול ומצננים שעתיים במקרר.

8 מזלפים את הקרם על העוגות, מקשטים בתלתלי שוקולד או בסוכריות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו לחמניות עם זיתים ועגבניות מיובשות

>> המון מתכונים מעולים לשבועות