עוגת תפוחים שקועים מרהיבה וקלה להכנה
על העוגה הזאת תקבלו מחמאות גם בזכות הטעם וגם בזכות הלוק: אתם לא חייבים לגלות למחמיאים שהיה ממש-ממש פשוט להכין אותה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
יש כל כך הרבה וריאציות לעוגות תפוחים! המתכון הזה מקורו במחוז WESTFAHLEN שבגרמיה, וזוהי עוגה טעימה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין אותה פרווה ללא ויתורים. חשוב להשתמש בתפוחים חמצמצים, אבל גם מי שלא אוהב תפוחים יוכל ליהנות ממנה ולהשתמש בשזיפים או באגסים.
מרכיבים :
לעוגה (על פי מדידה של כוס = 200 מ"ל)
150 גרם חמאה או מרגרינה בטמפרטורת החדר
100 גרם סוכר (חצי כוס)
שקית סוכר ווניל
גרידה של לימון שלם
4 ביצים
4 כפות חלב או מיץ תפוחים
200 גרם קמח (1.5 כוסות ועוד 2 כפות)
שקית אבקת אפייה
50 גרם שקדים טחונים דק
4 תפוחים
3 כפות סוכר דמררה
כפית קינמון
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר, סוכר הווניל וגרידת הלימון.
2 מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים גם את החלב, הקמח, אבקת האפייה והשקדים הטחונים, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מעבירים את התערובת לתבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר, ומשטיחים בעזרת מרית.
4 מקלפים את התפוחים, חוצים כל תפוח ל-2, מוציאים את הליבה ופורסים לפרוסות של 4 מ"מ.
5 מניחים את פרוסות התפוחים על תערובת העוגה.
6 מערבבים את סוכר הדמררה עם הקינמון, ומפזרים מעל התפוחים.
7 אופים בחלק התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-40 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!