מתוק לשבת: עוגת שקדים ובננות
עוד מתכון מנצח של אביבה פיבקו לעוגה בצ'יק צ'ק - עשרים דקות עבודה גג, ויש לכם קינוח מהמם לסופ"ש שיכול לבוא בכיף אחרי ארוחה בשרית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
(לפי כוס מדידה של 200 מ"ל)
250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
שקית סוכר וניל
250 גרם מרגרינה, רכה
4 ביצים
300 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
שקית אבקת אפייה
125 גרם (1/2 1 כוסות) שקדים מולבנים, טחונים דק
3 בננות בשלות
לציפוי:
1/3 חבילת מרגרינה
4 כפות קקאו
6 כפות סוכר
ביצה
לעיטור:
1/2 כוס ברס (שקדים או אגוזים מקורמלים), טחונים גס
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את המרגרינה יחד עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף עוד 5 דקות.
2 מועכים בעזרת מזלג את הבננות, ומוסיפים אותן יחד עם השקדים הטחונים לבלילה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מרפדים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים מעט.
5 מעבירים את התערובת אל התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות (רצוי טורבו) ל-50 עד 60 דקות. (מי שאין לו טורבו יכול לאפות בחום של 180 מעלות, ולכסות את העוגה לאחר חצי מזמן האפייה).
6 הכנת הציפוי: בסיר קטן ממיסים את המרגרינה יחד עם הסוכר והקקאו, מערבבים בעזרת מטרפה, עד שכל הסוכר נמס.
7 מורידים את הסיר מהגז, ומוסיפים ביצה ומיד טורפים, עד שמתקבל קרם נעים. חשוב לעבוד מהר, אחרת יהיה לכם חביתה בשוקולד.
8 לאחר שהעוגה התקררה, שופכים את הקרם מעל העוגה, ומפזרים מעל את הברס.
* בתמונה - עוגה ללא ציפוי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!