צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחם קישואים וגבינת פטה

מטגנים בצל וקישואים, מכינים בצק, מתפיחים ואופים – ומקבלים לחם משודרג של קישואים וגבינת פטה

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 21/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכי כיף לגוון, והלחם הזה הוא ממש גיוון לעומת לחמים המוכרים לנו מהיום-יום. למען האמת, זה מתכון שמצאתי באינטרנט ושדרגתי אותו - אני תמיד ממליצה להתנסות במטבח על מתכונים קיימים, כי זה כיף וגם מאוד מלמד ותורם לניסיון. הלחם הזה, כמובן, מתאים לתוספות מלוחות, אבל הוא גם ממש טוב ליד צלחת מרק.

מרכיבים :

1 בצל בגודל בינוני
3 קישואים בגודל בינוני
שליש כוס שמן זית, ועוד 3 כפות לטיגון הקישואים והבצל
720 גרם קמח (6 כוסות)
שקית שמרית או שקית שמרים יבשים
200 גרם גבינת פטה מפוררת
2 כפות סוכר
כפית מלח
250 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה:

1 קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשלוש כפות שמן זית עד להזהבה.

 

2 מקלפים את הקישואים ומגררים על פומפיה דקה. סוחטים היטב את הקישואים מהנוזלים.

 

3 מוסיפים את הקישואים לבצל וממשיכים לטגן חמש דקות. ממליחים, מפלפלים ומניחים בצד לצינון.

 

4 מעבירים את כל יתרת החומרים לקערת המיקסר, מוסיפים את הקישואים והבצל המטוגן ולשים בעזרת וו לישה שבע דקות.

 

5 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים לשעה - או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

6 נותנים מכה חזקה לבצק, בשביל להוציא את האוויר. מקמחים את הידיים ומעבירים את הבצק לתבנית לחם משומנת ומקומחת. מתפיחים לעוד חצי שעה.

 

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 35 דקות.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שיבולת שועל ושוקולד