צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
ממתק אגוזי מלך לפסח
כלום הכנה, בלי אפייה - למעשה, רוב העבודה בעוגיות האלה זה פשוט להמתין. ממתק שמכינים רק מאגוזים, קפה ואבקת סוכר, וזוללים בהנאה כל הדרך לשביעי של פסח
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 17/04/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (35 מנות):
200 גרם אגוזי מלך טחונים (2 כוסות)
2 כפיות קפה נמס
5 כפות מים חמים
400 גרם אבקת סוכר
2 כפות סוכר
כף ליקר קפה או אגוזים
35 חצאי אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1 ממיסים כפית אחת של קפה נמס ב-3 כפות מים חמים.
2 מערבבים את האגוזים הטחונים עם הקפה המומס ועם חצי מכמות אבקת הסוכר, עד לקבלת עיסה אחידה.
3 מפזרים את הסוכר על משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ.
4 חורצים עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים על נייר אפייה ומניחים ללא כיסוי לייבוש של 12 שעות.
5 ממיסים את הכפית הנותרת של הקפה הנמס ב-2 כפות מים חמים, ומערבבים עם הליקר ועם שאר אבקת הסוכר לקבלת תערובת ללא גושים.
6 טובלים את החצי העליון של הפרלין בציפוי, מניחים חצי אגוז מלך ומייבשים עוד קצת. שומרים בקופסה אטומה.
>> בשבוע שעבר הענו עוגיות קוקוס קלאסיות