צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתנור של אביבה: עוגת שכבות עם פטנט

כזאת עוגה עוד לא הכנתם: בגרמנית BAUMKUCHEN, בעברית - עוגת עץ. עוגה עם המון שכבות שאופים בדרך מיוחדת, והתוצאה הסופית: שכבות מתוקות שנראות כמו דוגמה של גזע

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 25/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 193 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לעוגה הזאת קוראים BAUMKUCHEN שפירושו המילולי הוא "עוגת עץ", וזה בגלל שכשפורסים אותה, השכבות מזכירות דוגמה של עץ. ולא רק המראה שונה, גם דרך האפייה שונה ומיוחדת - אז נכון, צריך קצת סבלנות, אבל המוצר הסופי שווה את זה. 


ההמלצה שלי - תכינו את העוגה יום עד יומיים לפני ההגשה, כי ככל שהיא עומדת יותר היא יותר טעימה.

מרכיבים :

במדידה של כוס = 200 מ"ל

6 ביצים

קורט מלח

250 גרם חמאה (לפרווה מרגרינה)

250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר

1 שקית סוכר וניל

150 גרם (כוס ועוד 3 כפות שטוחות) קמח

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם (כוס לא דחוסה) קורנפלור

לציפוי:

250 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 250 מעלות, במצב גריל. 

2 מפרידים 4 ביצים, ומקציפים את ארבעת החלבונים יחד עם המלח. מניחים בצד את קצף החלבונים שהתקבל.

3 בקערה נפרדת מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר וסוכר הווניל, עד לקבלת קצף תפוח. מוסיפים בהדרגה את ארבעת החלמונים שלא השתמשנו בהם ובנוסף מוסיפים 2 ביצים שלמות.

4 מסננים מעל את הקמח, אבקת האפייה והקורנפלור, ומקפלים לתוך תערובת החמאה. לבסוף מקפלים פנימה בעזרת מרית את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. לוקחים 2 כפות (בלבד) מתערובת העוגה ומורחים באופן אחיד בתבנית. אופים דקה וחצי קרוב לחלק העליון של התנור (בשלב השני מלמעלה) עד להשחמה קלה. 6. מוציאים מהתנור, מוסיפים עוד 2 כפות מהתערובת, מורחים שוב באופן אחיד, ואופים עוד דקה וחצי. כך עושים עד שכל הבלילה נגמרת (בסופו של דבר יש לנו 11-12 שכבות).  מצננים את העוגה.7. בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה. הופכים את העוגה, ומצפים בשוקולד המומס.

* רצוי להכין את העוגה יום יומיים לפני ההגשה, כי כך היא יותר טעימה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!