צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
צ'יפס תפוחי עץ
נשנוש מושלם בלי רגשות אשם: אביבה פיבקו עם מתכון מבריק לפרוסות תפוחים אפויות עם סוכר וקינמון. הבעיה: זה תמיד, אבל תמיד נגמר מהר מדי
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 24/07/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 תפוחים (רצוי מזן חמצמץ וקשה)
שלושת רבעי כוס מים
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
2 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-120 מעלות.
2 מערבבים בסיר את המים, הסוכר והקינמון ומביאים לרתיחה.
3 בינתיים מוציאים את ליבת התפוח, ופורסים לפרוסות דקות בעזרת פומפייה או מנדולינה.
4 מכניסים את פרוסות תפוחי עץ לבישול קצרצר במי הסוכר – 2-3 דקות, לא יותר. מוציאים בעזרת מסננת או כף מחוררת ומסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 אופים שעה, מצננים ומגישים.