צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתנור של אביבה: חישוקי שקדים ושוקולד

איזה כיף שאביבה מכינה את אחד מסוגי העוגיות האהובים עלינו: עוגיות שקדים פריכות ועדינות עם ציפוי שוקולד. מושלמות לשבת (וגם הילדים מוזמנים לעזור)

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 08/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

השבוע הכנתי לכם עוגיות נהדרות ופשוטות, שגם הילדים ייהנו לעזור איתן. הן ממש עדינות ופריכות, ואפילו יותר טעימות אם משתמשים בשוקולד איכותי לציפוי (לא תאמינו איזה הבדל עצום זה עושה מול שוקולד פושט). רק שימו לב לא לשרוף את השקדים כשאתם קולים אותם, אחרת העוגיות יהיו מרות. 

מרכיבים (24 מנות):

במדידה של כוס = 200 מ"ל

125 גרם (כוס וחצי, לא דחוסה) שקדים טחונים

200 גרם חמאה או מרגרינה, רכה

125 גרם (כוס ורבע) אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

ביצה

250 גרם (2 כוסות ועוד כף שטוחה) קמח

200 גרם שוקולד חלב (או מריר)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השקדים הטחונים תוך ערבוב במחבת יבשה עד שהם מזהיבים מעט.

2 מקציפים את החמאה או המרגרינה יחד עם אבקת הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את המלח והביצה וממשיכים להקציף.

3 מנפים את הקמח ומוסיפים אותו יחד עם השקדים המוזהבים לתערובת החמאה או המרגרינה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

4 מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר כוכב בעובי 1 ס"מ. מזלפים 24 חישוקים על שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.

5 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12 דקות. מצננים.

6 ממסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי). טובלים חצי חישוק בשוקולד המומס, ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. שומרים בקופסה סגורה עד שבועיים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 
>> בשבוע שעבר הכנו לינזר טורט
>> סיבות לאהוב את הקיץ