צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

הקציצות הכי טעימות בעולם

יש בהן מכל טוב, הן קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת ליד: מתכון לקציצות בשר ממכרות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 29/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 207 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני אף פעם לא יכולה לחכות עד שהקציצות האלה יצאו כבר מהסיר. הריח פשוט עושה לי את זה. כשהן סוף סוף מוכנות, אני מכינה לי צלחת, יושבת בשקט ומתענגת על כל ביס וביס. הקציצות כל כך נימוחות ומלאות בטוב, שאפשר לאכול אותן גם בלי שום תוספת ליד.

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם הודו אדום טחון (או בקר)

1 בצל מגורר

150 גרם דלעת מגוררת

1 גזר מגורד

2 שיני שום קצוצות

חופן כוסברה קצוצה

1/3 כפית קינמון

2 כפות קוואקר (או פרורי לחם)

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

2 בצלים קצוצים גס

3 שיני שום

350 גרם דלעת חתוכה לקוביות

1 גזר מגורד

כפית קינמון

כפית פפריקה מתוקה

1/3 כפית פפריקה חריפה

חופן גדול של כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור

1 וחצי כוסות מים חמים

אופן ההכנה:

1 בקערה מערבבים את כל המצרכים לקציצות, ומניחים בצד.

2  בסיר מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל 2-3 דקות, מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את יתר המצרכים. במידת הצורך, מוסיפים כשליש כוס מים חמים. מביאים לרתיחה.

3  יוצרים קציצות מהעיסה שהכנו מראש, ומכניסים אותן אחת אחת לרוטב שרתח.

4  מחלישים את האש, מכסים ומבשלים עוד כ-40 דקות על אש קטנה.

5  מגישים מעל אורז, או פשוט אוכלים ככה - כי זה טעים.  * המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא! 

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה
>> לכל המתכונים ב-60 שקל ו-60 דקות