מרק עגבניות עם קציצות
אין גשם? נתעלם מהעניין עם מרק שהוא כולו קערה של נחמה, שיכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמו. פחות משעה כולל הכל, והוא שלכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
למרק:
3 בצלים, חתוכים גס
5 עגבניות, חתוכות גס
3 שיני שום, קצוצות
260 גרם רסק עגבניות
260 גרם עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים חמים (אפשר לשחק עם כמות המים, בהתאם לסמיכות שאתם אוהבים)
1/2 כפית צ'ילי גרוס
כף סוכר
מלח
חופן ענפי תימין
לקציצות:
500 גרם הודו טחון קפוא
1 בצל מגורר
כפית פפריקה מתוקה
שן שום, קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השום לעוד דקה נוספת.
2 מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, המים, הצ'ילי הסוכר והמלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
3 בזמן שהמרק מגיע לרתיחה, מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומעבירים לסיר המרק (אחרי הרתיחה). מוסיפים גם את התימין ומבשלים על להבה נמוכה כ-35 דקות.* אפשר להגיש כך, ואפשר גם להוסיף 2 כפות של אורז לבן מבושל למרק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!