צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קיץ עם חצילים וטחינה

הסלט הזה הוא ארוחה שלמה, טובה ומשביעה - וזה מה שעושה אותו כל כך כיפי לקיץ. בעצם מדובר בסביח, רק בלי האלמנט המכביד של הפיתה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 09/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 76 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-28 שקלים

מרכיבים (2 מנות):

2 חצילים, פרוסים

מעט שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

4 עגבניות, קצוצות דק

4 מלפפונים, קצוצים דק

3 ביצים קשות, קלופות וחתוכות לרבעים

12 זיתים, מגולענים וחתוכים גס

1 כף עמבה

3-4 כפות טחינה (ראו מיד)

לטחינה:

1/4 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד

1 שן שום, קצוצה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מורחים את פרוסות החציל בשמן משני הצדדים ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 15 דקות מכל צד.

2 חותכים את פרוסות החציל לריבועים ומערבבים עם כל המרכיבים של הסלט, למעט העמבה והטחינה.

3 מערבבים היטב את כל חומרי הטחינה.

4 יוצקים על הסלט את הטחינה והעמבה, ומגישים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

>> בשבוע שעבר הכנו ירקות מוקפצים עם בקר

>> לכל המתכונים ב-60 שקל ו-60 דקות