צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קוסקוס אמיתי בשליש מהזמן

שעה אחת כולל הכל, ויש לכם קוסקוס אסלי של סבתא מרוקאית. בתפקיד הרוטב: תבשיל פרגיות ודלעת פשוט וטוב

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 186 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זמן עבודה: 30 דקות
זמן הכנה כולל: 60 דקות

לא מזמן יצא לי לדבר עם ליזי ביטון, השפית של רביבה וסיליה רמת השרון. שאלתי אותה איך יכול להיות שאחרי יום עבודה עוד יש לה כוח להכין לילדים קוסקוס (אמיתי, לא משקית!), ואז היא חשפה אותו: הסוד לקוסקוס מושלם, שמכינים בשליש מהזמן שלוקח להכין קוסקוס רגיל.

מעל הקוסקוס ארגנו לכם חתיכות של דלעת ופרגית בניחוח נפלא של קינמון.

מרכיבים (4 מנות):

לקוסקוס:

2.5 כוסות מים חמים

1/4 כוס שמן

1 כפית מלח

500 גרם סולת

לרוטב:

2 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות

מעט שמן, לטיגון

500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

5 שיני שום, פרוסות

350 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות

כפית קינמון

כפית וחצי כורכום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים את המים בסיר ומוסיפים את השמן והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שיש בעבוע מתחילים לשפוך פנימה את הסולת בזרם איטי, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שכל המים נספגים בסולת.

2 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות.

3 פותחים את הסיר ומפוררים את הסולת בעזרת מזלג. מכסים שוב ומניחים בצד לחצי שעה. בינתיים אפשר להכין את תבשיל הפרגיות (סעיף 5).

4 מניחים נפה לקוסקוס על קערה, ומעבירים דרכה את הסולת. את הגושים זורקים.

5 מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 8 דקות נוספות. מוסיפים את השום, הדלעת והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות בסיר סגור (אפשר להוסיף רבע כוס מים, לא חובה).

6 מניחים את הקוסקוס על צלחת ומעליו את תבשיל הדלעת והפרגית.

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות מעולות