צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

בלי שמרים: פיתה ביתית עם פטריות ובצל

על הבצק הזה תעבדו פחות מעשר דקות, ואחרי עוד רבע שעה בתנור - תקבלו מאפה ריחני וטעים, שהייתם שמחים לפגוש בכל מסעדה. לכם זה יעלה רק 30 שקלים (ל-8 מנות)

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 08/10/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זהו בצק עם ריח נפלא, שלוקח פחות מ-10 דקות להכין. אפשר לאפות אותו כמו פיתה ואז להוסיף את המילוי, ואפשר גם לאפות עם המילוי בפנים.

 

עלות: כ- 30 שקלים

מרכיבים (8 מנות):

לבצק:

500 גרם קמח תופח

400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 9%

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

2 כפיות אורגנו טרי קצוץ

כפית מלח

למילוי:

5 בצלים חתוכים לפרוסות

3 שיני שום קצוצות

כף אורגנו טרי

מלח ופלפל שחור

1 סלסלה של פטריות שמפיניון (אפשר גם פורטובלו או פטריות יער)

אופן ההכנה:

1 במיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים עיסה אחידה.

 

2 מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות.

 

3 במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום, התבלינים והפטריות, מערבבים ומסירים מהגז.

 

4 יוצרים מהבצק עיגולים ומרדדים לגודל של פיתה. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים בחום של 200 מעלות כ-12-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. מוציאים מהתנור, חותכים את הפיתה במרכז, פותחים ומניחים את המילוי.

 

5 אופציה נוספת: מראש מרדדים עיגול, מניחים את המילוי בפנים ומקפלים את הדפנות כלפי מעלה, כך שייצא מאפה סגור. מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים כ-16 דקות או עד שזהוב.

 

6 אפשר להוסיף מעל כף שמנת חמוצה, להשלמת הטעם.

 

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים

 

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות

>> כל המתכונים עד 60 שקל ו-60 דקות