בלי שמרים: פיתה ביתית עם פטריות ובצל
על הבצק הזה תעבדו פחות מעשר דקות, ואחרי עוד רבע שעה בתנור - תקבלו מאפה ריחני וטעים, שהייתם שמחים לפגוש בכל מסעדה. לכם זה יעלה רק 30 שקלים (ל-8 מנות)
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
זהו בצק עם ריח נפלא, שלוקח פחות מ-10 דקות להכין. אפשר לאפות אותו כמו פיתה ואז להוסיף את המילוי, ואפשר גם לאפות עם המילוי בפנים.
עלות: כ- 30 שקלים
מרכיבים (8 מנות):
לבצק:
500 גרם קמח תופח
400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 9%
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית כורכום
2 כפיות אורגנו טרי קצוץ
כפית מלח
למילוי:
5 בצלים חתוכים לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
כף אורגנו טרי
מלח ופלפל שחור
1 סלסלה של פטריות שמפיניון (אפשר גם פורטובלו או פטריות יער)
אופן ההכנה:
1 במיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים עיסה אחידה.
2 מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות.
3 במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום, התבלינים והפטריות, מערבבים ומסירים מהגז.
4 יוצרים מהבצק עיגולים ומרדדים לגודל של פיתה. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים בחום של 200 מעלות כ-12-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. מוציאים מהתנור, חותכים את הפיתה במרכז, פותחים ומניחים את המילוי.
5 אופציה נוספת: מראש מרדדים עיגול, מניחים את המילוי בפנים ומקפלים את הדפנות כלפי מעלה, כך שייצא מאפה סגור. מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים כ-16 דקות או עד שזהוב.
6 אפשר להוסיף מעל כף שמנת חמוצה, להשלמת הטעם.
* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים