צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז בניחוח משכר של בהרט עם כבדי עוף ובטטות

הכנת כבדים לא צריכה להיות סיפור מסובך. זרקו לסיר בטטות מהמקרר ואורז מהמזווה, טגנו קצת, סגרו במכסה - וקבלו תוך פחות משעה ארוחה מוכנה ועשירה בסיר אחד

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 26/10/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אם אתם שומרי כשרות, תוכלו להכשיר בקלות את הכבד בעזרת ברנר, בטרם הטיגון והבישול: צורבים את הכבדים מעל לרשת במשך כמה דקות, ואז ניגשים להוראות ההכנה של המתכון.

מרכיבים (5 מנות):

1 בצל קצוץ

500 גרם כבד נקי משומן

4 שיני שום קצוצות

כוס וחצי אורז בסמטי

1 בטטה קלופה ומגוררת

חופן כוסברה קצוצה

כפית בהרט

1/2 כפית כורכום

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל ביחד עם הכבד כ-4-5 דקות.

2 מוסיפים את השום והאורז ומערבבים בעדינות עוד כ-3 דקות.

3 מוסיפים את יתר המצרכים יחד עם 3 וחצי כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

4 מחכים עוד 10 דקות, ורק אז פותחים את המכסה.

5 אפשר להוסיף לתבשיל כוס אפונה קפואה.

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!