צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בקר ובטטה ברוטב שעועית חריף

לתבשיל העשיר בטעמים הזה יש שתי הוראות הכנה: מטגנים את הרוטב, מבשלים את הקציצות. כמה קל – ככה משביע

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עלות: כ-50 שקלים

מרכיבים (4 מנות):

לקציצות:

500 גרם בשר טחון

1 בטטה בינונית מגוררת

כף כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)

1/2 בצל מגורר

3 כפות פרורי לחם

כפית פפריקה

מלח

לרוטב:

2 בצל קצוץ גס

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

3 עגבניות חתוכות דק

260 גרם רסק עגבניות

כוס שעועית לבנה קפואה

כוס מים חמים

כף רוטב צ'ילי חריף (לא חובה)

כפית אורגנו

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל והפלפל החריף כ-3 דקות. מוסיפים את שאר המצרכים לרוטב לפי הסדר, מערבבים ומביאים לרתיחה.

 

2 יוצרים קציצות ומניחים בתוך התבשיל. מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.

 

3 מגישים מעל אורז, או פשוט טובלים חלה טרייה ברוטב.

 

>> בשבוע שעבר הכנו אטריות עם פטריות מוקפצות