צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות סלמון ברוטב פלפלים מרוקאי

ככה מתקתקים ארוחה מעולה ב-45 דקות. רק לא לשכוח - מגישים עם לחם או חלה, כי חבל על כל טיפה של רוטב

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 03/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4.5 122 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עלות: כ-58 שקלים.

מרכיבים :

לרוטב:

5 כפות שמן זית

5 שיני שום, פרוסות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (מי שאוהב חריף אש מוזמן להוסיף עוד אחד)

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

15 עגבניות שרי

כפית כמון

מלח

פלפל שחור

לקציצות:

450 גרם סלמון, קצוץ דק (או טחון במטחנת בשר)

3 שיני שום, קצוצות

1 כף פירורי לחם

1 ביצה

מלח

כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מטגנים את השום והפפריקה חצי דקה בשמן זית, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות.

2 מוסיפים את העגבניות ומביאים לבעבוע. מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-15 דקות.

3 מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים שטוחים ומניחים את ליד השני ברוטב הרותח. מבשלים עוד 15-18 דקות.

4 מגישים עם חלה טרייה.

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה עם רוטב פסטו חריף