צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות סלמון ברוטב פלפלים מרוקאי
ככה מתקתקים ארוחה מעולה ב-45 דקות. רק לא לשכוח - מגישים עם לחם או חלה, כי חבל על כל טיפה של רוטב
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 03/12/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
עלות: כ-58 שקלים.
מרכיבים :
לרוטב:
5 כפות שמן זית
5 שיני שום, פרוסות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (מי שאוהב חריף אש מוזמן להוסיף עוד אחד)
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
15 עגבניות שרי
כפית כמון
מלח
פלפל שחור
לקציצות:
450 גרם סלמון, קצוץ דק (או טחון במטחנת בשר)
3 שיני שום, קצוצות
1 כף פירורי לחם
1 ביצה
מלח
כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים את השום והפפריקה חצי דקה בשמן זית, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים 5 דקות נוספות.
2 מוסיפים את העגבניות ומביאים לבעבוע. מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-15 דקות.
3 מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים שטוחים ומניחים את ליד השני ברוטב הרותח. מבשלים עוד 15-18 דקות.
4 מגישים עם חלה טרייה.