צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
בשר טחון עם שעועית ברוטב ברביקיו
מנה שלמרות שיש בה הכל - בשר, שעועית, פלפלים, בצל ותפוחי אדמה – לוקח פחות משעה להכין אותה. צ'ילי קון קרנה לעצלנים
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 19/11/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
עלות: כ-40 שקלים
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם בשר טחון
3 כפות שמן זית
3 בצלים גדולים פרוסים דק
מעט מלח
5 שיני שום קצוצות גס
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
4 כפות רוטב ברביקיו
400 גרם שעועית לבנה (קפואה) לחלוט במים חמים
5 תפוחי אדמה חתוכים למקלות
אופן ההכנה:
1 במחבת גדולה עם שמן זית מטגנים את הבצל כ-5 דקות.
2 מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים אותו היטב שלא יהיו גושים ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים מעט מלח.
3 מוסיפים את השום והפלפלים ומערבבים.
4 מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים.
5 מוסיפים את השעועית, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות.
6 במקביל, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות את תפוחי האדמה. מפזרים מעט מלח ושמן זית ומשאירים בתנור ל-30-35 דקות.
* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט