צילום׃ רויטל פדרבוש, מטבח קל

עוף כתום

כל הירקות האהובים של המרק הכתום נכנסים לתנור עם עוף ועם רוטב מעולה של דבש ותבלינים, והתוצאה? עסיסית ונהדרת, במינימום בלגן, מינימום עבודה (אפילו לא צריך לטגן את העוף), מינימום שמן ומקסימום טעם

רויטל פדרבוש | מטבח קל | פורסם 27/02/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

האם אתם נוהגים "לסגור" את העוף בטיגון מקדים כדי שהוא יהיה עסיסי? מסתבר שלא צריך: מדען המזון האמריקאי ד"ר הרולד מקגיי (שאת אחת משיטות הבישול שלו הזכרתי במתכון לצלי בשר ב-10 דקות עבודה) טוען בספרו On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen שהטיגון כלל לא שומר על העסיסיות, אבל בהחלט ממליץ להשחים את העוף. ההשחמה מעמיקה ונותנת טעם ייחודי לעוף, והוספת מרכיב סוכרי בצלייה (דבש, במקרה הזה) – מזרזת את תהליך ההשחמה.   

הד"ר ממליץ לצלות בחום גבוה למשך חצי שעה, ואז להוריד את הטמפרטורה ל-180 מעלות. השיטה הזו גורמת לעוף להיות טעים ועסיסי במיוחד, ממש מתפרק מהשוק, אבל היא גם חוסכת המון עבודה, כי את הכל אנחנו עושים בתבנית תנור אחת (ואם משתמשים ברוסטר, חוסכים גם את עבודת הניקיון שלה). בנוסף, השיטה הזו מופחתת קלוריות, בזכות הדילוג על שלב הטיגון.

אני השתמשתי בעוף עם העור, ששומר על העסיסיות. אפשר כמובן להסירו בצלחת (הוא מכיל הרבה שומן. שימו לב, במתכון הזה חשוב מאוד "להשקות" את העוף עם הנוזלים שהצטברו בתבנית כדי שהוא יישאר עסיסי ולא יתייבש.

מרכיבים :

10 שוקי עוף עם העור

1 בטטה גדולה (או 2 בינוניות), מקולפת ופרוסה לפרוסות בעובי ס"מ

3  גזרים בינונים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ

בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות

1 אגס אדום, מגולען וחתוך (לא חובה)

1 קלמנטינה, מקולפת ומחולקת לפלחים

כמה פרוסות דקות של תפוז לקישוט (לא חובה)

לרוטב:

1  כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים (רצוי טבעי)

4  שיני שום, כתושות

2 כפות גדושות דבש או סילאן

2 כפות רוטב סויה

1 כף פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה חריפה (רק אם אוהבים)

חצי כפית מלח

חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (לא חובה)

1 מקל קינמון (לא חובה)

2-3 ענפי תימין (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות.

2 בתבנית (רצוי עם מכסה) מסדרים את העוף ואת כל שאר המרכיבים.

3 מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד שהדבש או הסילאן נמסים ושופכים בעזרת כף על העוף והירקות כך שכל המרכיבים יהיו מכוסים ברוטב.

עוף כתום - המרכיבים (צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט )
עוף וירקות כתומים בתבנית|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח לייט

4 צולים בתנור ללא כיסוי במשך 30 דקות (אם העוף משחים מדי – מוציאים מהתנור ומרטיבים אותו ברוטב).

5 מוציאים את התבנית מהתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות. מרטיבים את העוף והירקות ברוטב. בדרך כלל אין צורך בהוספת נוזלים (תלוי בתנור), אבל אם אין מספיק נוזלים - מוסיפים חצי כוס מים רותחים.

6 מכסים וצולים עוד 45 דקות. כעבור חצי שעה - מוציאים את העוף ובודקים שלא חסרים נוזליםאם העוף לא קיבל גוון שחום ויפה - אפשר להעלות את הטמפרטורה שוב ל-250 ולהשחים את העוף למשך כמה דקות נוספות או עד שהוא הופך לשחום. חשוב "להשקות" את העוף מדי פעם כדי שלא יתייבש.   

מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול, בבלוג מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה

לאינסטגרם של מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה 

בתיאבון!