צילום׃ פאני דוד, mako אוכל
טבית - חמין עיראקי של עוף ואורז
בזמן שאתם מתמוגגים על הצ'ולנט או הסחינה שלכם, המוני משפחות עיראקיות מתענגות על חמין עוף ואורז מוצלח לא פחות, ויש האומרים שיותר. אנחנו הולכים לבדוק את העניין בשבת הקרובה, ויש לנו הרגשה שנהפוך לחברים
פאני דוד | mako אוכל
| פורסם 03/03/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לסיר ענקי:
10 שוקי עוף
10 כנפי עוף
4 כוסות אורז פרסי
2 בצלים גדולים, חתוכים גס
שמן זית, לטיגון
2 כפות פפריקה מתוקה
כף שטוחה בהרט עיראקי
כף וחצי מלח
מעט פלפל שחור
7 כוסות מים רותחים (ועוד חצי כוס לשלב הראשוני)
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר רחב וגדול את הבצל בשמן זית. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן 5-10 דקות.
2 מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הכיוונים.
3 מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה רבע שעה.
4 מפזרים את האורז ומוסיפים 7 כוסות של מים רותחים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד 20 דקות, עד שהמים נספגים באורז.
5 מחממים תנור ל-120 מעלות ומעבירים את הסיר ללילה שלם.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
** אפשר להחליף את השוקיים ו/או הכנפיים בחלקי עוף אחרים.
** אפשר להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות, לא חובה.