צילום׃ נופר צור, mako אוכל

קיש בצל וכרישה מקמח מלא

מרגע שנתקלנו במתכון הזה כל מה שמתחשק לנו לעשות זה להריץ מהר את פסח ולהגיע ישירות לשבועות - החג שיודע לתת כבוד למאפים האלה. ותאמינו לנו, לקיש הזה, עם פירורי הקראמבל הזהובים, מגיע ים של כבוד

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 21/03/22 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):

260 גרם קמח מלא

כפית מלח דק

כף תימין או אורגנו טרי, קצוץ

30 גרם גבינת פרמזן מגורדת

190 גרם חמאה רכה

2-3 כפות מי קרח

למלית:

מכל קוטג' 5%

מכל (200 גרם) שמנת חמוצה (רצוי 15%)

מכל (250 גרם) גבינה לבנה

2 ביצים גדולות

2 כפות קמח לבן רגיל

מלח

פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

לבצלים:

3 בצלים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות

כרישה אחת, פרוסה לפרוסות דקות (החלק הלבן בלבד)

שן שום כתושה

כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן.

2 מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד.

3 מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף.

 >> לבלוג של קרן אגם

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - תקריב (צילום: נופר צור, mako אוכל)
תתקרב אלינו עוד קצת|צילום: נופר צור, mako אוכל

4 מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

5 הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד.

6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב.

7 מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית.

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - פרוסה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
פרוסה|צילום: נופר צור, mako אוכל

9 מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה).

10 מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית.

11 מעבירים פנימה את המלית.

12 מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס.

13 מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה.

14 אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.