צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מעקודה של סמדי בומבה

תפוחי אדמה, גזרים, אפונה, תבלינים והמון ביצים בתוך מאפה אחד טעים טעים - וגם כשר לפסח. מתכון של סמדי בומבה מהעונה הראשונה והבלתי נשכחת של "מאסטר שף"

סמדר וקנין | mako אוכל | פורסם 07/02/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 521 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות

3 גזרים, מבושלים וחתוכים לקוביות

3 ביצים קשות, חתוכות לקוביות

1 כוס אפונה, חלוטה קלות

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

חצי כפית פלפל לבן

רבע כפית אבקת אפייה

כפית מלח

חצי כפית כורכום

מיץ מחצי לימון

7-8 ביצים טרופות

רבע כוס שמן לטיגון בסיר

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 מערבבים יחד את כל חומרי הפשטידה, למעט השמן. 

3 מחממים שמן בסיר על הכיריים. כשהשמן חם, יוצקים פנימה את העיסה ומבשלים על האש כחמש דקות.

4 מעבירים את הסיר לתנור וממשיכים לאפות כמו עוגה כ-25 דקות, או שפני המאפה זהובים.

* אפשר להשתמש בסיר בקוטר 26 שמתאים לתנור, או בתבנית בעלת תחתית מתפרקת.

סמדי בומבה מכינה מעקודה, לגעת באוכל (צילום: לילי שרצקי אלמליח, mako אוכל)
סמדי מכינה מעקודה בלייב|צילום: לילי שרצקי אלמליח, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!